Mesajul directorului

Bine ați venit pe pagina Web a Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” or. Soroca !

Menirea unei instituții de învățământ mai întâi de toate este de a forma personalitatea indiferent de domeniul de formare profesională, de specific ți tradiție, la bază fiind valorile general – umane.

Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca este instituția de învățământ profesional tehnic care cultivă sufletele elevilor, scoțând în evidență cele mai sensibile trăsături ale firii omenești, și dat fiind faptul că scopul urmărit de noi constă în formarea culturii elevilor în sensul direct al cuvântului, prin ceea ce facem zi de zi : interpretare instrumentală, dirijare corală, dans, regie, prelucrare artistică a meterialelor, biblioteconomie și asistență informațională, turism, tradiția Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” și rezultatele obținute dea lungul anilor sunt incontestabile.

În peste trei sferturi de veac, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” or. Soroca a dat țării circa 16000 specialiști în domeniul culturii – începând cu colective de amatori de la sate și terminând cu conducători ai colectivelor profesioniste de talie națională și intenațională, fiecare realizându – se după nivelul său de dezvoltare, aptitudini și talent, și toți îtr- un final promovând valorile umane atât de necesare astăzi într – o lume a tehnologiilor.
Arta, frumosul, sufletul adună la noi unii din cei mai talentați copii ai țării. Unii cu aptitudini bine – dezvoltate, alții cu predispoziții, dar toți sunt tratați în egală măsură și educați în spiritul frumosului obținând în final rezultate remarcabile datorită profesionalismului și experianței profesorilor instituției.

Absolvenții Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” sunt bine – cotați pe piața muncii având rezultate frumoase în domeniul de activitate care sunt demonstrate de feed-back – ul pozitiv al agenților economici.
Dacă arta e ceea în ce vă regăsiți, programele de formare profesională oferite de noi vă satisfac dorința de perfecțiune, una din alegeri ar fi Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” or. Soroca. Ușile noastre sunt deschise pentru oricine dorește să – și cultive frumosul din sine.

Vă așteptăm cu drag!

Pentru a afla despre procedura de depunere a actelor în cadrul admiterii 2022  la programele de formare profesională oferite de Colegiul de Arte ”Nicolae Botgros”, or. Soroca , apelați-ne la numărul 023023335 sau scrieți-ne pe adresa colartesoroca@gmail.com